HUSK At Tilmelde Dig DES Efterårsmøde 2023

HUSK At Tilmelde Dig DES Efterårsmøde 2023

event_note Dato: 15-08-2023

DESorienteringen indeholder denne gang:

 • Tilmelding nu til DES efterårsmøde d 11-12. september 2023 i København. Tema: Selection bias.
 • Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling med afstemning om ændring i vedtægterne i forbindelse med vilkår for æresmedlemskab (12. september 2023 i København)
 • Følg DES på LinkedIn og Twitter – og skal du være den næste ”månedens epidemiolog”?

Hvis du har et arrangement eller et stillingsopslag der skal med, så send dette til dansk.epidmiologisk.selskab@outlook.dk inden d. 1. i hver måned.

På vegne af bestyrelsen
Gro Askgaard, redaktør


DES Efterårsmøde, 11-12 september 2023, København: Tema: Selection Bias

Vi glæder os til at byde velkommen til DES Efterårsmøde, som denne gang afholdes i København. 

 • Dag 1: mandag d. 11. september 2023 med kursus og socialisering for yngre forskere: Afholdes på Statens Institut for Folkesundhed. På denne dag er der både undervisning (introduktion til Selection Bias og workshop hvor man kan lære at anvende kvantitativ bias analyse til at håndtere selection bias), mulighed for at diskutere og få feedback på egen forskning i mindre grupper, og masser af gode muligheder for at netværke med andre yngre epidemiologer. På dag 1 vil antallet af pladser være begrænset til omkring 25 deltagere
 • Dag 2: tirsdag d. 12. september 2023: Afholdes på Kulturhuset, Islands Brygge og er åben for alle. Igen er temaet Selection Bias, og her kommer vi til at høre en masse om kvantitativ bias analyse, fordele og ulemper ved brug af sampling vægte i analyser og eksempler på dette, samt udfordringer med selection bias i søskendeanalyser. Der er en perlerække af talere, herunder Timothy Lash fra Emory, Georgia, USA og Thomas Frisell fra Karolinska Instituttet. Derudover byder programmet på afholdelse af vores ekstraordinære generalforsamling (se nedenfor) og udnævnelsen og foredrag af dette års vinder af vores Schroll Junior Researcher Prize for Excellence. 

Vi håber på at se mange af Jer der! Link til tilmeldingen findes her. 


Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling 

På den ordinære generalforsamling i marts 2023 blev forslaget om æresmedlemmer behandlet. Da der ikke var nok fremmødte til at gennemføre en afstemning om en ændring i Selskabets vedtægter (som skulle muliggøre kontingentfrihed for æresmedlemmer), blev det besluttet at afholde en ekstraordinær generalforsamling, som sker i København: tirsdag d. 12. september 2023 på Kulturhuset, Islands Brygge.


Dagsorden ved ekstraordinær generalforsamlingen d 12. september i København
 1. Valg af dirigent og referent. Bestyrelsen foreslår at Merete Osler vælges som dirigent og at Mette Lykke Thomsen er referent.
 2. Afstemning om ændring i §2 i Selskabets vedtægter, således at æresmedlemmer kan tildeles kontingentfrihed. Ændring i vedtægter på ekstraordinær generalforsamling kræver at mindst 3/4 af de afgivne stemmer er for forslaget, uanset det fremmødte antal medlemmer.
  1. Se januar nummeret af DES orientering her for en redegørelse af, hvorfor vedtægtsændring er nødvendig. 
  2. Se beskrivelse af forslaget om æresmedlemskab på hjemmesiden her
 3. Evt.

Dansk Epidemiologisk Selskab på sociale medier

Følg Dansk Epidemiologisk Selskab på LinkedIn (”Dansk Epidemiologisk Selskab”), hvor der hver måned fremhæves en epidemiolog. Du kan også følge selskabet på Twitter (”Twitter handle: @DanskEpiSelskab"). Ønsker du at være månedens epidemiolog på LinkedIn, så kontakt os endelig via. LinkedIn, Twitter eller på vores mail; Dansk.epidemiologisk.selskab@outlook.dk.