HUSK frist for nomineringer til Schroll Prizen til efterårsmødet 2023

HUSK frist for nomineringer til Schroll Prizen til efterårsmødet 2023

event_note Dato: 17-06-2023

DESorienteringen indeholder denne gang:

 • Tilmelding åben til DES efterårsmøde d 11-12. september 2023 i København. Tema: Selection bias.
 • Reminder om indkaldelse til nomineringer til Schroll Prizen – deadline er fredag d. 30. juni 2023
 • Seneste nyt om NordicEpi 2024, der afholdes 12-14 juni 2024 i København. Flere keynote speakers er bekræftede og der arrangeres kursus før konferencen.
 • Kursus i ernæringsepidemiologi, Sandbjerg, Sønderborg
 • Ny postdoc i registerbaseret forskning, Bergen, Norge

Hvis du har et arrangement eller et stillingsopslag der skal med, så send dette til dansk.epidemiologisk.selskab@outlook.dk inden d. 1. i hver måned.


DES Efterårsmøde, 11-12 september 2023, København: Tema: Selection Bias

Så er tilmeldingen åben! Vi glæder os til at byde velkommen til DES Efterårsmøde, som denne gang afholdes i København. Pris nedenfor.

 • Dag 1: mandag d. 11. september 2023 afholdes på Statens Institut for Folkesundhed og er målrettet yngre forskere (postdoc-niveau og under). På denne dag er der både undervisning (introduktion til selection bias og workshop hvor man kan lære at anvende kvantitativ bias analyse til at håndtere selection bias), mulighed for at diskutere og få feedback på egen forskning i mindre grupper, og masser af gode muligheder for at netværke med andre yngre epidemiologer. På dag 1 vil antallet af pladser være begrænset til omkring 20 deltagere
 • Dag 2: tirsdag d. 12. september 2023 afholdes på Kulturhuset, Islands Brygge og er åben for alle. Igen er temaet Selection Bias, og her kommer vi til at høre en masse om kvantitativ bias analyse, fordele og ulemper ved brug af sampling vægte i analyser og eksempler på dette, samt udfordringer med selection bias i søskendeanalyser. Der er en perlerække af talere, herunder Timothy Lash fra Emory, Georgia, USA og Thomas Frisell fra Karolinska Instituttet. Derudover byder programmet på afholdelse af vores ekstraordinære generalforsamling og udnævnelsen af dette års vinder af vores Schroll Junior Researcher Prize for Excellence. 
   
 • Priser for deltagelse (DES-medlemmer), inkl. fuld forplejning:
  Deltagelse én dag (enten dag 1 eller dag 2): 1,000 DKK
  Deltagelse to dage: 1,500 DKK
  For ikke-medlemmer lægges 250 DKK til prisen.
  Tilmeld dig her.

Sidste udkald: Indkaldelse til nomineringer til Schroll Prize – det yngre epidemiologiske talent

Bestyrelsen indkalder nomineringer til Schroll Prize med deadline fredag d. 30. juni 2023. Prisen gives til en ung epidemiologisk forsker som har udmærket sig inden for epidemiologisk forskning, undervisning, eller metodeudvikling. Kandidater kan nomineres af vejledere, kollegaer eller andre relevante personer og personen, der indstiller, skal selv være medlem af Dansk Epidemiologisk Selskab. Kandidaten må maksimalt have forsvaret PhD for 4 år siden, regnet fra 30. juni 2023. Med prisen følger muligheden for at holde et oplæg på DES' årsmøde samt en præmie på 5.000 kr. Læs mere om ansøgning og bedømmelseskriterier på hjemmesiden her. 


NordicEpi juni 2024 i København 

Datoen er fortsat d. 12.-14. juni 2023 på CSS i København. Vi har nu følgende bekræftede key-note speakers: Laura D Howe fra Bristol, UK, Mika Kiwimaki fra Helsinki, Finland og London, UK, Kenneth Rothman fra Boston, USA, Sonia Hernandez-Diaz fra Boston, USA, og Naja Hulvej Rod, KU, DK. Vi er derudover i gang med at planlægge præ-konference kurser, som bl.a. kommer til at byde på en introduktion til target trials. 


3-dages PhD-kursus i ernæringsepidemiologi 11-14 september

This residential course takes place at Sandbjerg Estate in Sønderborg, Denmark. Meals and accommodation are included. For PhD students and others employed outside of Aarhus University, a payment for accommodation of 1,613.00 kr. will be charged.Frist for tilmelding er 3. juli 2023 og link til tilmelding findes her: PhD Course Management (phd-courses.dk)


Stillingsopslag: postdoc i registerbaseret forskning om hovedpine

A full-time position as a 3-year post-doc at the NorHEAD Norwegian Center for Headache Research, University of Bergen, Norway.  Link til fulde jobopslag her.