Frist for nomineringer til Schroll Prizen til efterårsmødet 2023

Frist for nomineringer til Schroll Prizen til efterårsmødet 2023

event_note Dato: 18-05-2023

DESorienteringen indeholder denne gang følgende beskeder: 

  • Indkaldelse til nomineringer til Schroll Prizen – deadline er fredag d. 30. juni 2023
  • DES efterårsmøde d 11-12. september 2023 i København. Tema: Selection bias.
  • Seneste nyt om NordicEpi 2024, der afholdes 12-14 juni 2024 i København. Flere keynote speakers er bekræftede og der arrangeres kursus før konferencen.
  • Ny bog om 80 års dansk epidemiologisk forskning i Aarhus kan rekvireres gratis
  • Forårsmødet med generalforsamling afviklet marts 2023 og velkommen til Oleguer Plana-Ripoll som nyt bestyrelsesmedlem
  • Nyopslået stilling i precision psychiatry og big data, SDU

Hvis du har et arrangement eller et stillingsopslag der skal med, så send dette til dansk.epidemiologisk.selskab@outlook.dk inden d. 1. i hver måned.

På vegne af bestyrelsen
Gro Askgaard, redaktør


Indkaldelse til nomineringer til Schroll Prize – det yngre epidemiologiske talent

Bestyrelsen indkalder nomineringer til Schroll Prize med deadline fredag d. 30. juni 2023. Prisen gives til en ung epidemiologisk forsker som har udmærket sig inden for epidemiologisk forskning, undervisning, eller metodeudvikling. Kandidater kan nomineres af vejledere, kollegaer eller andre relevante personer og personen, der indstiller, skal selv være medlem af Dansk Epidemiologisk Selskab. Kandidaten må maksimalt have forsvaret PhD for 4 år siden, regnet fra 30. juni 2023. Med prisen følger muligheden for at holde et oplæg på DES' årsmøde samt en præmie på 5.000 kr. Læs mere om ansøgning og bedømmelseskriterier på hjemmesiden her. 


DES Efterårsmøde, 11-12 september 2023, København: Tema: Selection Bias

Vi glæder os til at byde velkommen til DES Efterårsmøde, som denne gang afholdes i København. 

  • Dag 1: mandag d. 11. september 2023 afholdes på Statens Institut for Folkesundhed og er målrettet yngre forskere (postdoc-niveau og under). På denne dag er der både undervisning (introduktion til selection bias og workshop hvor man kan lære at anvende kvantitativ bias analyse til at håndtere selection bias), mulighed for at diskutere og få feedback på egen forskning i mindre grupper, og masser af gode muligheder for at netværke med andre yngre epidemiologer. På dag 1 vil antallet af pladser være begrænset til omkring 25 deltagere
     
  • Dag 2: tirsdag d. 12. september 2023 afholdes på Kulturhuset, Islands Brygge og er åben for alle. Igen er temaet Selection Bias, og her kommer vi til at høre en masse om kvantitativ bias analyse, fordele og ulemper ved brug af sampling vægte i analyser og eksempler på dette, samt udfordringer med selection bias i søskendeanalyser. Der er en perlerække af talere, herunder Timothy Lash fra Emory, Georgia, USA og Thomas Frisell fra Karolinska Instituttet. Derudover byder programmet på afholdelse af vores ekstraordinære generalforsamling og udnævnelsen af dette års vinder af vores Schroll Junior Researcher Prize for Excellence.


Vi håber på at se mange af Jer der! Tilmeldingen til mødet foregår via Selskabets hjemmeside og åbner i løbet af juni.


NordicEpi juni 2024 i København 

Datoen er nu fastlagt til d. 12.-14. juni 2024 på CSS i København. Vi har nu følgende bekræftede key-note speakers: Laura D Howe fra Bristol, UK, Mika Kiwimaki fra London, UK, Kenneth Rothman fra Boston, USA og Sonia Hernandez-Diaz fra Boston, USA. Vi er derudover i gang med at planlægge præ-konference kurser, som bl.a. kommer til at byde på en introduktion til target trials.


Ny bog om 80 års dansk epidemiologisk forskning i Aarhus kan rekvireres gratis

Bog om epidemiologiens historie i Aarhus skrevet af journalist Jakob Kehlet. Indeholder bl.a. interviews med Jørn Olsen, Henrik Toft Sørensen, Svend Sabroe og Svend Juul m.fl. Bogen kan rekvireres gratis og fysisk ved at kontakte Hanne Schlosser på hks@clin.au.dk


Forårsmødet med generalforsamling afviklet marts 2023 og velkommen til Oleguer Plana-Ripoll som nyt bestyrelsesmedlem

Den nye bestyrelse blev valgt på Generalforsamlingen i marts og den indeholder et nyt ansigt: Oleguer Plana-Ripoll: Oleguer is originally from Barcelona and has been living in Aarhus since 2012. Currently, he is an Associate Professor at the Department of Clinical Epidemiology (Aarhus University), and his research focuses on psychiatric epidemiology and exploring innovative ways to use register-based data. Oleguer has been attending DES meetings for many years and is now looking forward to helping the society more actively over the next 2 years.


 
Link til hjemmesiden med referat fra generalforsamling og resume af de videnskabelige oplæg findes her. 
 
På generalforsamlingen blev forslaget om æresmedlemmer behandlet. Da der ikke var nok fremmødte til at gennemføre en afstemning om en ændring i Selskabets vedtægter (som skulle muliggøre kontingentfrihed for æresmedlemmer), blev det besluttet at afholde en ekstraordinær generalforsamling. Det er nu fastlagt at den ekstraordinære generalforsamling, og dermed afstemning om forslag til ændring i vedtægterne, vil blive afviklet i forbindelse med efterårsmødet, tirsdag d. 12. september 2023.


Stillingsopslag: Associate Professor in Psychiatry (Precision Medicine and Big Data), SDU

A full-time position as an Associate Professor is vacant at the Research Unit of Psychiatry, the Department of Clinical Research (KI), University of Southern Denmark (SDU). Link til fulde jobopslag læses her.