Online Forårsmøde På Gather.Town

event_note Dato: 11-04-2021
DESorienteringen indeholder denne gang:
  • Siden sidst fra redaktøren
  • Årsmødet 2021
  • Ny studentermedhjælper til DES
  • Arrangementer
Hvis du har et arrangement eller et stillingsopslag der skal med, så send dette til dansk.epidemiologisk.selskab@outlook.dk inden d. 1. i hver måned.
 

Siden sidst fra redaktøren


Tak for jeres indstillinger til Schroll Junior Researcher Prize for Excellence 2021. Bestyrelsen har haft glæden af at vurdere alle de nominerede kandidater og vinderen har fået direkte besked. Vi glæder os til at overrække prisen til vinderne for både 2021 og 2020 ved årsmødet.

Som lovet i december, bliver årsmødet afholdt d. 20-21/5-2021. Der er stadig begrænsede muligheder for at mødes fysisk, så i vores planlægning af årsmødet, har bestyrelsen valgt at rykke over på en online platform. Det virtuelle konferencefirma Virtual Chair har stor erfaring fra det seneste år i at afholde videnskabelige konferencer på den lidt legende platform gather.town, hvor der er hotellobby til virtuel kaffesnakke, auditorie med podie og mikrofonstand til spørgsmål, samt separat lokale til posters. Jeg er sikker på at der bliver et minimum af tekniske knaster, og håber på at mange af jer vil lege med. Se information om tilmelding længere nede.

Jeg er meget stolt over at kunne præsentere DES nye hjemmeside, som du vil se når du tilmelder dig årsmødet. Vores studentermedhjælper Maja Buskov har lagt et enormt arbejde i at afklare ønsker og behov for den nye side, samt designe det sammen med firmaet, der leverer siden, og sidst, men ikke mindst, i at overføre indhold. Den er stadig under opbygning, men jeg håber at du vil se dig lidt omkring på siden allerede nu, mens du tilmelder dig årsmødet. Det er en kæmpe opgradering i forhold til den gamle side.

Maja bliver færdig til sommer som kandidat i Folkesundhedsvidenskab, og derfor er Selskabet på udkig efter en ny studentermedhjælper. Se opslaget længere nede, og del gerne i de studentermiljøer som du har kontakt til.

I forbindelse med årsmødet, bliver generalforsamlingen 2021 også afholdt online endnu en gang. Vores lægelige medlem af Bestyrelsen, Else-Marie Olsen, går ud efter 6 år. Jeg vil derfor opfordre lægerne i Selskabet, og måske særligt mandlige medlemmer, til at overveje at stille op til Bestyrelsen.

Her, endnu en gang fra hjemmekontoret, ønsker jeg jer en fortsat god weekend og håber på at se jer til årsmødet!
 
De bedste hilsner,
Christina Dahm
Formand og redaktør


Årsmødet 2021


Can Machine Learning Assist Epidemiologists in Drawing Causal Inference?
Danish Epidemiological Society Annual Meeting, 20th-21st May 2021, Online meeting

Machine learning, artificial intelligence and big data. These buzzwords are used more and more, also within epidemiology, and are regularly cited as fundamental for future healthcare and the provision of precision medicine. But how far are we as epidemiologists in implementing these methods in our work? What is the true potential for using these models for prediction on a population level? What are the conditions, tools, and frameworks necessary to use these methodological domains for determining causes of disease, and their impact on populations? This 2-day meeting aims to chart the landscape of machine learning in epidemiology, highlighting Danish achievements.

20th May

9:00-10:30 Annual General Assembly (in Danish)

10:30-16:00 Exciting talks by national and international speakers, and posters

21st May

08:45- 12:30 Exciting talks, presentations by the Schroll Prize winners, presentation of poster awards.

Please see more details and register on our webpage: https://www.dansk-epidemiologisk-selskab.dk/arrangementer/arrangementer/des-forarsmode-2021/ and learn more about Gather.Town in Virtual Chair's conference demo: https://www.virtualchair.net/active-spaces 

Deadlines for registration:

With a poster 7th May 2021 / no poster 17th May 2021

Registration is free for DES and LVS members, 225 DKK for non-members

 

Stillingsopslag


Dansk Epidemiologisk Selskab søger en ny studentermedhjælper!

Hvis du har interesse inden for epidemiologi og nyhedsformidling, så tag et kig på nedenstående stillingsopslag.

Opslag:
Kunne du tænke dig at være med i arbejdet med at fremme dansk epidemiologisk forskning og undervisning i epidemiologi som studentermedhjælp for Dansk Epidemiologisk Selskab (DES), så er du måske vores kommende medarbejder. Du bliver tilknyttet selskabets bestyrelse, der løbende har brug for hjælp til forskellige opgaver. Arbejdet vil desuden bestå af dialog med DES’s ca. 500 medlemmer om medlemskab og andre spørgsmål.

Dine primære opgaver vil være kontakt med medlemmer, opsætning af nyhedsbrev, vedligeholdelse af hjemmeside og administration af selskabets årlige møder. Opgaverne vil ske i tæt samarbejde med bestyrelsen.

Du er i gang med en videregående uddannelse gerne med kontakt til epidemiologisk forskning eller undervisning, men det er ikke et krav. Du skal være god til at kommunikere både via nyhedsbrev og i kontakten med medlemmerne. Du kommer til at arbejde tæt sammen med bestyrelsen og det er derfor vigtigt, at du både er lyttende og selvstændig.

DES er et videnskabeligt selskab med det formål at arbejde for en tværfaglig præ- og postgraduat uddannelse og forskning inden for epidemiologi, at fremme det videnskabelige samarbejde mellem selskabets medlemmer, og at fremme et videnskabeligt samarbejde med andre videnskabelige selskaber. DES er medlem af Dansk Lægevidenskabelig Selskab og er desuden den nationale afdeling af IEA (International Epidemiological Association).

Stillingen er i gennemsnit ca. 15 timer om måneden. Selve arbejdet foregår mest hjemmefra, da DES’ bestyrelse er fordelt udover hele landet. Dog er formanden i Aarhus, så det kunne være en fordel at være i nærheden deraf. DES’ årsmøder er skiftevis i Aarhus, Nyborg og København.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte formand Christina Cathrine Dahm på tlf. 23321875 eller ccd@ph.au.dk.

Ansøgningsfrist er d. 10. maj 2021. Ansøgninger sendes til Christina Cathrine Dahm på ccd@ph.au.dk. Tiltrædelse hurtigst muligt.

Se også opslaget på vores hjemmeside: https://www.dansk-epidemiologisk-selskab.dk/stillingsopslag/ny-studentermedhjaelper-til-des/


Konferencer


Conference on Epidemiological Birth Cohort and Longitudinal Studies
It is a great pleasure to announce the 4th edition of the Paula Rantakallio Symposium on Birth Cohorts and Longitudinal Studies. 

Venue: University of Oulu, Faculty of Medicine, Leena Palotie Auditorium, Aapistie 5 A, 90220 Oulu, Finland

Check our website for more information: https://www.dansk-epidemiologisk-selskab.dk/arrangementer/arrangementer/paula-rantakallio-symposium-in-oulu-finland/

World Congress of Epidemiology 2021
Held every three years the World Congress of Epidemiology will come to Australia in 2021. The International Epidemiology Association and the Australasian Epidemiology Association invite you to attend the premier conference on epidemiology that will focus on Methodological Innovations in Epidemiology which reflects the innovative progress in Epidemiology and Public Health.

Check our website for more information: https://www.dansk-epidemiologisk-selskab.dk/arrangementer/arrangementer/world-congress-of-epidemiology-2021/